HOGWARTS renk çökmesi
EYÜPCAN ALTIN
6 gün önce
36 görüntüleme
2 cevap
02.10.2026 21:32 Konu Sahibi
Merhaba, ps4 kırıktı her zamanki gibi goldenheli başlatayım dedim ps4 kapandı ve açılmadı bende tekrar manuel cihazı kapadım ve açtım. Güvenli başlat seçeneği vardı tıkladım ve goldenheli tekrar açtım ve oyuna girdim. Kayıtlı veri vardı zaten tıkladım oyun açıldı fakat karakter masmavi, toplanan şeyler sarı ve düşmanlar kırmızı gözüküyor. Yeni kayıtla girdim sinematik ekranda sorun yok, oyun başlayınca sorun başlıyor. Yardımınızı rica ederim.
0
02.10.2026 21:36 Konu Sahibi
Yüksek kontrast ayarı açılmış kendi kendine. Onu düzeltince sorun çözüldü.
1
02.10.2026 21:36
EYÜPCAN ALTIN yazdı:
Merhaba, ps4 kırıktı her zamanki gibi goldenheli başlatayım dedim ps4 kapandı ve açılmadı bende tekrar manuel cihazı kapadım ve açtım. Güvenli başlat seçeneği vardı tıkladım ve goldenheli tekrar açtım ve oyuna girdim. Kayıtlı veri vardı zaten tıkladım oyun açıldı fakat karakter masmavi, toplanan şeyler sarı ve düşmanlar kırmızı gözüküyor. Yeni kayıtla girdim sinematik ekranda sorun yok, oyun başlayınca sorun başlıyor. Yardımınızı rica ederim.
Hogwarts Legacy oynarken karakterinizin veya etrafın tamamen mavi veya kırmızı (yüksek kontrastlı) görünmesi, oyunun içindeki bir erişilebilirlik ayarından kaynaklanan bir görsel hatadır/özelliktir.
Bu durumu düzeltmek ve oyunu normal renklerine döndürmek için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Oyun açıkken Ayarlar (Settings) menüsüne girin.
2. Sol taraftaki sekmelerden Erişilebilirlik Seçenekleri (Accessibility Options) bölümüne gelin (üzerinde insan simgesi olan sekme).
3. Sayfayı aşağıya kaydırarak Yüksek Kontrastlı Oyun (High Contrast Gameplay) seçeneğini bulun.
4. Bu seçeneği "Kapalı" (Off) konumuna getirin.
Bu ayar kapatıldığında karakterler mavi, düşmanlar kırmızı veya nesneler farklı düz renklerde görünmeyi bırakacak ve oyun orijinal grafiklerine geri dönecektir.
1
Cevap Yaz
Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.
Silme Onayı
Bu öğeyi silmek istediğinizden emin misiniz?
Resim Ekle
Tıkla veya Dosya Seç