Forum Yardım & Destek Oyunum Mevcut Fakat Türkçe Yama Kurmak İstiyorum

Oyunum Mevcut Fakat Türkçe Yama Kurmak İstiyorum

MendRebX 7 gün önce 103 görüntüleme 5 cevap
Kullanıcı
Mesaj 3
Beğeni 3
Üyelik 01.10.2026
01.10.2026 04:20 Konu Sahibi
Merhabalar, herkese iyi oyunlar dilerim. Topluluğunuzdan yeni haberim oldu. Kaliteli paylaşımları ve birlikteliği görünce aranıza dahil olmak istedim .. 
Kullandığım PlayStation5'imde PSN Plus üyeliğim var. Halihazırda kütüphanede ekli olan Red Dead Redemption 2 ve Horizon Zero Dawn Remastered oyunlarını Türkçe oynamak istiyorum ... Bu yüzden makinayı kırmaya karar verdim . Şimdi kafama takılan sorular var.
1 ) Plus üzerinden indirdiğim oyunu, makinayı kırdıktan sonra ülke kodlarına baktım yama kodları da uyuşması üzerine bu sitede paylaşılan Türkçe yamayı doğrudan oyunun içine yerleştirebilir miyim? Böyle bir imkan varsa bunu nasıl yapabilirim . 
2 ) Banlanma durumuna karşı Kupa ilerlememin olduğu PSN hesabımdan çıkış yapıp alternatif bir hesapla oyuna girebilir miyim ? 
3 ) Oyunları oynadıktan sonra Plus hesabıma dönmek istersem orjinal sürüme nasıl dönebilirim?
4 ) Orjinal sürüme dönmeye karar verirsem alternatif hesapta oynadığım kupa ilerlememi kendi PSN hesabıma save dosyası ile falan aktarabilir miyim ?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum, herkese iyi oyunlar dilerim ...
Yönetici
Mesaj 494
Beğeni 473
Üyelik 29.09.2025
01.10.2026 07:04
MendRebX yazdı:
Merhabalar, herkese iyi oyunlar dilerim. Topluluğunuzdan yeni haberim oldu. Kaliteli paylaşımları ve birlikteliği görünce aranıza dahil olmak istedim .. 
Kullandığım PlayStation5'imde PSN Plus üyeliğim var. Halihazırda kütüphanede ekli olan Red Dead Redemption 2 ve Horizon Zero Dawn Remastered oyunlarını Türkçe oynamak istiyorum ... Bu yüzden makinayı kırmaya karar verdim . Şimdi kafama takılan sorular var.
1 ) Plus üzerinden indirdiğim oyunu, makinayı kırdıktan sonra ülke kodlarına baktım yama kodları da uyuşması üzerine bu sitede paylaşılan Türkçe yamayı doğrudan oyunun içine yerleştirebilir miyim? Böyle bir imkan varsa bunu nasıl yapabilirim . 
2 ) Banlanma durumuna karşı Kupa ilerlememin olduğu PSN hesabımdan çıkış yapıp alternatif bir hesapla oyuna girebilir miyim ? 
3 ) Oyunları oynadıktan sonra Plus hesabıma dönmek istersem orjinal sürüme nasıl dönebilirim?
4 ) Orjinal sürüme dönmeye karar verirsem alternatif hesapta oynadığım kupa ilerlememi kendi PSN hesabıma save dosyası ile falan aktarabilir miyim ?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum, herkese iyi oyunlar dilerim ...
Hoşgeldiniz.

Kırılan oyunlarda PSN hesabı zorunlu değildir. O sebeple PSN plus hesabından çıkış yapmanız daha iyi olur. PSN girmeden kırık oyunlar çalışıyor. İndirmiş olduğunuz oyun PSN'den çıkış yaptığınız için çalışmayacaktır. İlgili oyunu silip tekrar bizden indirdiğiniz ana oyunu kurmanız gerekir. Orijinal sürüme dönmek büyük bir hata olur kırdıktan sonra çünkü kırık konsol normal konsol fiyatlarından %50 daha pahalı. Konsolunuz değerleniyor. Zaten oyunlara para vermek istemezsiniz ve dönmezsiniz diye düşünüyorum. Orijinale dönmek için konsolu yeniden başlatmak yeterli. Kırma işlemini yapmadığınızda zaten konsol her başlattığınızda orijinal olarak başlıyor. Konsol her başlatmada yazılım ile siz kırıyorsunuz. 15-20 saniyelik bir işlem. Bunu yapmazsanız konsol zaten orijinal kalır. Ancak PSN plus girdiğinizde konsolu son sürüme güncellemek isteyebilir. Son sürüme güncellediğiniz an kırık konsola veda edersiniz bir daha kıramazsınız. Sürümünüz şu an kaç?
Kullanıcı
Mesaj 3
Beğeni 3
Üyelik 01.10.2026
01.10.2026 08:32 Konu Sahibi
Emin değilim ama muhtemelen benim sürüm güncellemiştir, dün akşama kadar kırma işinin bu kadar ilerlediğini bilmiyordum
Yönetici
Mesaj 494
Beğeni 473
Üyelik 29.09.2025
01.10.2026 08:57
MendRebX yazdı:
Emin değilim ama muhtemelen benim sürüm güncellemiştir, dün akşama kadar kırma işinin bu kadar ilerlediğini bilmiyordum
Ayarlarda sistem bölümünde sürüm numarasını atarsanız bakalım. 13.60 ve aşağısı şu an kırılabiliyor. 14.00'a güncellediyseniz beklemeniz gerekir. Bu da GTA 6 çıkmadan olmaz çok büyük ihtimalle.
Kullanıcı
Mesaj 3
Beğeni 3
Üyelik 01.10.2026
01.10.2026 15:46 Konu Sahibi
Resim
Güncellemiş, çünkü otomatik güncelleme açıktı benim . Bir sonraki adımı bekleyecem artık, şu anda yapılabilecek bir şey yok demek ki
Yönetici
Mesaj 494
Beğeni 473
Üyelik 29.09.2025
01.10.2026 15:58
MendRebX yazdı:
Resim
Güncellemiş, çünkü otomatik güncelleme açıktı benim . Bir sonraki adımı bekleyecem artık, şu anda yapılabilecek bir şey yok demek ki
Evet beklemeniz gerekiyor. Otomatik güncelleştirmeleri kapatın. Beklemekten başka çare yok.

Cevap Yaz

Silme Onayı

Bu öğeyi silmek istediğinizden emin misiniz?

Resim Ekle

Link Ekle

Emoji Ekle